Over HUk-tti

GROOTMEESTER

GROOTMEESTER KWAN JANG NIM THEO SALM

Tang Soo Do, Hap Ki Do, Boksen, Judo, Taekwondo, Kwang Jang Nim Theo Salm heeft het allemaal beoefend. In 1966 gaf KJN Salm al opleidingen die op de eerste plaats gericht waren op zelfverdediging, en niet op sport. In de jaren daarna richtte hij zich steeds meer op de gevechtskunsten Tang Soo Do en Hap Ki Do.

Theo Salm koos in 1970 definitief voor ‘Huk-Tti’ als naam voor zijn sportschool. De keuze van deze naam, die zwarte of donkere band betekent, is bewust genomen: “ Ieder vechtsysteem heeft een zwarte band als vooruitzicht. Het is een streven wat veel met zich meebrengt zoals mentaliteit, doorzettingsvermogen en meer. Daarom vond ik dat een toepasselijke naam.”

Met de komst van Huk-Tti Sport introduceerde KJN Salm Tang Soo Do in Nederland. Later richtte hij tevens de Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond (N.T.M.B.) op, de European Moo Duk Kwan Tang Soo Do Federation (E.M.T.F.) en mede-oprichter van de wereldorganisatie de Worldwide Tang Soo Do Family (W.W.T.F.). In 2009 ontving hij de 9de dan tijdens het eerste officiële WK Tang Soo Do van de W.W.T.F.

Vijftig jaar lang begeleidde hij met passie en liefde voor de sport duizenden Tang Soo Do-ers  naar die felbegeerde zwarte band en verder. Kwan Jang Nim Salm overleed op 9 oktober 2020.

“Het meest trots ben ik op mijn eigen plezier erin, en wat ik voor de mensen heb kunnen betekenen. Ook het vertrouwen dat ik krijg van mijn leerlingen maakt mij erg trots”.

KJN Salm

UITVAART

Op vrijdag 16 oktober 2020 is er op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Kwan Jang Nim Theo Salm.

Op weg naar zijn laatste rustplaats werd hij begeleid door een erehaag van leden, oud-leden en vrienden uit de vechtsportwereld, die hem in tobok een zeer waardig afscheid boden.

Groots afscheid Theo Salm (Open Rotterdam/YouTube)

MEER INFORMATIE
Rob Salm
  06 5127 9999 (ook WhatsApp)
 info@huk-tti.com
  www.huk-tti.com

 

VOLG ONS
  Huk-Tti Rotterdam
  Huk-Tti Zoetermeer
  Huk-Tti Sport

 

Huk-Tti Sport

Oprichter van de
NEDERLANDSE TANG SOO DO
MOO DUK KWAN BOND

Nederlandse Boksbond

Aangesloten bij de
NEDERLANDSE BOKSBOND

Algemene voorwaarden   |   © 2020-2021 Huk-Tti Moo Duk Kwan Center